E-mail LinkedIn Instagram

Veerkracht en positiviteit ontwikkelen

Veerkracht en positiviteit ontwikkelen vanuit jouw deliciousness!

Eerder schreef ik op social media dat ik zoveel meer ben dan wat in mijn profiel valt te lezen. En geldt dat niet voor iedereen? We pronken met titels, met waar we goed in zijn, waar onze krachten liggen.

 

STERKE VROUW

Slachtoffer had ik niet genoemd in mijn profiel, overlever niet. Ook staat daar niet: ‘sterke vrouw’, terwijl ondanks of dankzij mijn ervaringen (veel verder reikend dan mijn ervaring met seksueel geweld overigens) ik zo wel word gezien. Wat houdt sterk zijn wezenlijk in? Ik heb een hekel aan een woord dat zo weinigzeggend is als ‘sterk’. Evenals slachtoffer overigens, maar dat is voor een andere keer. . . Ik ben een vrouw vol imperfecties en een rugzak (volgestouwd met alles wat het leven je toewerpt aan prachtigs en shit), maar zonder ervan weg te kijken (door het te omarmen zelfs) focus ik mijn blik op het positieve. Ik heb fijne mensen om me heen, die mij steunen, ik doe (zoveel mogelijk ;-)) waar ik blij van word, ik reis, ik schrijf, huil soms (en hard), help een paar mensen onderweg, ik geniet van de wind in mijn haren, van stilte, van mijn spinnende kat op schoot, van. . . leven. Is dat sterk? Ik weet alleen dat dit werkt. Voor mij.

‘Sterk zijn’ betekent voor mij dat ik durf te kiezen voor wat mij gelukkig maakt en door dat te doen groeit mijn veerkracht (lees: dat ik beter om kan gaan met moeilijkheden onderweg). ‘Sterk zijn’ heeft niks te maken met traanloze ogen en spierkracht.

 

SLECHTE SMAAK?

Ik wens iedereen een leven waarin je kiest wat je blij maakt; een leven dat volledig naar eigen smaak is ingericht. Ook als dat volgens anderen ‘slechte smaak’ is. Dat ik niet van mosselen houd, wil niet zeggen dat ik het een ander misgun of daar zelfs een ander minder waardevol door vindt. (Ik ga alleen een tafel verderop zitten als de mensen naast me mosselen bestellen: want die geur!!)

Ontdek jouw levenssmaak; wat vind jij lekker? Wat wil jij in jouw leven? En uit je leven halen? Proef het: taste life, it’s delicious!