E-mail LinkedIn Instagram

Waarom reed je door de polder?

Over mijn seksueel geweld ervaring lees je in ‘Waarom reed je door de polder?’. Over seksueel misbruik en seksueel geweld is al veel geschreven. Door zowel slachtoffers, als door professionals. Iets nieuws brengen in een thema waarover al veel geschreven is, kan dat nog? Misschien, misschien niet. Misschien is het nieuw dat ik als hulpverlener en casemanager bij centrum seksueel geweld schrijf over mijn eigen ervaring met seksueel geweld. Misschien stel ik dat taboe aan de kaak. Misschien niet. Misschien is het nieuw dat ik in mijn boek gedichten gebruik als creatieve uiting naast mijn proza. Misschien niet. 
Dit boek over seksueel geweld met proza en gedichten geschreven als slachtoffer, als hulpverlener, maar bovenal als mens, moest ik gewoonweg schrijven. 

Zoals te lezen op de pagina over mij heb ik mijn leven lang geschreven en liefde gevoeld voor taal. Die liefde kwam tot uiting op verschillende manieren, maar het kwam nooit tot een boek. Het schrijven van een boek, was de ultieme droom, maar onhaalbaar in mijn gedachten. Toen ik 20 jaar na mijn ervaring met seksueel geweld erkenning kreeg voor wat mij gebeurd was, wist ik dat hier een ongeschreven boek binnen handbereik lag. En zo begon ik in maart 2021 aan dat boek dat er ooit moest komen. 

Met ‘Waarom reed je door de polder?’ wil ik rondom het zware onderwerp dat seksueel geweld en misbruik is natuurlijk informeren, maar ook creativiteit brengen en bovenal wat licht en lucht. 

Marianne v/d Weele
Marianne v/d Weele
Lees verder
Indrukwekkend hoe Sarah alles op papier heeft gezet op een manier die heel toegankelijk blijft en tegelijkertijd diep raakt, helder en herkenbaar.
Kristely
Kristely
Een boek voor ieder slachtoffer en haar omgeving!
Lees verder
Een boek vol herkenning, erkenning voor slachtoffers van seksueel geweld en hun omgeving. Dit boek heeft voor ons een verschil gemaakt in het proces van de verwerking.... Sarah bedankt dat je jouw proces met anderen door dit boek deelt.
Marie
Marie
Lees verder
Sarah is een hoopgever. Iedereen die haar boek leest zal zien hoe veerkrachtig een mens kan zijn. Haar verhaal maakt duidelijk dat elk verwerkingsproces uniek is en dat het meest belangrijke is dat je dichtbij jezelf blijft. Alleen, of samen, of samen alleen. Ga onderzoeken wat werkt. Sarahs verhaal gaat ons allemaal aan. Iedereen kan slachtoffer van seksueel geweld worden. Wij zijn allemaal mensen.
Vorige
Volgende