E-mail LinkedIn Instagram

Waarom reed je door de polder?

Over mijn seksueel geweld ervaring lees je in ‘Waarom reed je door de polder?’. Over seksueel misbruik en seksueel geweld is al veel geschreven. Door zowel slachtoffers, als door professionals. Iets nieuws brengen in een thema waarover al veel geschreven is, kan dat nog? Misschien, misschien niet. Misschien is het nieuw dat ik als hulpverlener en casemanager bij centrum seksueel geweld schrijf over mijn eigen ervaring met seksueel geweld. Misschien stel ik dat taboe aan de kaak. Misschien niet. Misschien is het nieuw dat ik in mijn boek gedichten gebruik als creatieve uiting naast mijn proza. Misschien niet. 
Dit boek over seksueel geweld met proza en gedichten geschreven als slachtoffer, als hulpverlener, maar bovenal als mens, moest ik gewoonweg schrijven. 

Zoals te lezen op de pagina over mij heb ik mijn leven lang geschreven en liefde gevoeld voor taal. Die liefde kwam tot uiting op verschillende manieren, maar het kwam nooit tot een boek. Het schrijven van een boek, was de ultieme droom, maar onhaalbaar in mijn gedachten. Toen ik 20 jaar na mijn ervaring met seksueel geweld erkenning kreeg voor wat mij gebeurd was, wist ik dat hier een ongeschreven boek binnen handbereik lag. En zo begon ik in maart 2021 aan dat boek dat er ooit moest komen. 

Met ‘Waarom reed je door de polder?’ wil ik rondom het zware onderwerp dat seksueel geweld en misbruik is natuurlijk informeren en statements maken, maar zeker ook creativiteit brengen en hopelijk wat licht en lucht. 

Het verwerken van mijn seksueel geweld ervaring

Praten trok mij weg van wat in mij leefde. Juist door te voelen, te schrijven en te zingen werkte ik aan herstel. Kort na mijn seksueel misbruik ervaring heb ik een songtekst geschreven. Nadat de tekst een tijdje op de plank lag, heb ik er met mijn toenmalige band ‘Detox’ een lied van gemaakt. Dit lied werd enerzijds een reminder aan mezelf hoeveel veerkracht de mens, en dus ook ik, bezit en anderzijds een podium voor de woede die ik in mij droeg. Tijdens repetities en optredens kon ik in dit lied mijn woede geluid geven. In dit licht wil ik dit lied hier delen, het kan zo maar (h)erkenning bieden.

Ongecensureerd, dus mind my language ;-)

So you think your life is going OK

nothing can stop you now.

Really nothing can get in the way

then somehow fate crashes today.

Before you know it you’re fallin’ down

let no one take you now.

Kick and shout so you can’t be drowned

it’s your life we’re talkin’ about.

 

Chorus:

Don’t think; you’ve got to save yourself

Don’t stop; facing the facts

Just fight; ‘cause there’s no-one else

Fight on; only you here to stop this shit

 

So you feel like life’s victim

let no-one bring you down.

I see people just actin’ dumb

but hey! it could have been you!

Beyond this pain I’m gonna rise

let nothing stop me now.

Are you in for a surprise?

Listen you f*ck! I can’t be killed!

 

Chorus:

 

Bridge:

He doesn’t deserve one moment in my mind

Wish I could cut him out with a knife

He doesn’t deserve to be treated this kind

He doesn’t deserve a life

and even death is too good for him

 

© 2001

Songtekst: Sarah Tulling

Muziek: Arie Walraven & Paul Waakop Reijers

Marianne v/d Weele
Marianne v/d Weele
Lees verder
Indrukwekkend hoe Sarah alles op papier heeft gezet op een manier die heel toegankelijk blijft en tegelijkertijd diep raakt, helder en herkenbaar.
Kristely
Kristely
Een boek voor ieder slachtoffer en haar omgeving!
Lees verder
Een boek vol herkenning, erkenning voor slachtoffers van seksueel geweld en hun omgeving. Dit boek heeft voor ons een verschil gemaakt in het proces van de verwerking.... Sarah bedankt dat je jouw proces met anderen door dit boek deelt.
Marie
Marie
Lees verder
Sarah is een hoopgever. Iedereen die haar boek leest zal zien hoe veerkrachtig een mens kan zijn. Haar verhaal maakt duidelijk dat elk verwerkingsproces uniek is en dat het meest belangrijke is dat je dichtbij jezelf blijft. Alleen, of samen, of samen alleen. Ga onderzoeken wat werkt. Sarahs verhaal gaat ons allemaal aan. Iedereen kan slachtoffer van seksueel geweld worden. Wij zijn allemaal mensen.
Previous
Next